Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg na ciepłej sałatce z pomidorów

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oliwie. Dorzuć pokrojoną w spore kawałki paprykę, duś kilka minut. Dodaj pokrojoną cukinię, posól.
    2. Gdy warzywa będą już półtwarde, dorzuć pomidory i oliwki. Podgotuj moment bez pokrywki, żeby sos lekko odparował. Wsyp cukier, sól, pieprz.
    3. Ryby dopraw solą i pieprzem, natnij ukośnie w kilku miejscach skórę, skrop sokiem z cytryny i oliwą. Ułóż na blaszce i piecz ok. 20 min w temp. 200°C. Podawaj z sałatką, na ciepło.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów