Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorsz w tajskim sosie chili z bazylią

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety z dorsza dopraw solą, pieprzem, sokiem z 2 limonek i połową sosu rybnego. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym 1 łyżką oleju kokosowego i piecz w temperaturze 180°C przez 15 min.
    2. W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Podsmaż na nim imbir, czosnek i cebulę. Dodaj sos Sambal Oelek, kapustę pekińską, kolby kukurydzy i smaż razem, cały czas energicznie mieszając.
    3. Do smażących się warzyw dodaj listki bazylii i pół szklanki przegotowanej wody. Dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym, sosem rybnym, cukrem i pieprzem. Następnie powoli wlej zawiesinę ze skrobi ziemniaczanej i 3 łyżek wody. Gotuj mieszając, aż sos zgęstnieje.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów