Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron z tapioką z jagnięciną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Makaron zalej zimną wodą i odstaw na 30 min, następnie odcedź i pokrój na krótsze kawałki.
    2. Steki z udźca jagnięcego dopraw do smaku solą i pieprzem, delikatnie nasmaruj częścią oleju kokosowego i usmaż na patelni grillowej, po 5 min z każdej strony. Następnie wstaw je na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 165°C.
    3. W woku rozgrzej resztę oleju i podsmaż na nim cebulę, czosnek i imbir. Cały czas mieszając dodaj najpierw roztrzepane jajka, a po chwili chili, makaron i jagnięcinę pokrojoną w paski. 
    4. Smaż mieszając, aż makaron będzie miękki. Dopraw do smaku sosem sojowym, sosem ostrygowym i sosem rybnym, zmniejsz ogień i dobrze wymieszaj. Pod koniec smażenia dodaj listki bazylii, pomidorki i zapiekaną cebulkę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos