Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron udon z wieprzowiną i kolendrą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Szynkę dopraw solą, pieprzem, połową sosu ostrygowego i sojowego. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz 15 min bez przykrycia, po czym zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz 1,5 godz. pod przykryciem, podlewając co jakiś czas sosem.
    2. Makaron gotuj 5 min w osolonej wodzie, a następnie odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby Mun namocz w zimnej wodzie przez ok. 30 min, po czym w  tej samej wodzie je ugotuj.
    3. W woku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz imbir. Cały czas mieszając dodaj roztrzepane jajka, a następnie kapustę, grzyby i papryczkę. 
    4. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Przypraw sosem sojowym, sosem ostrygowym, sosem 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów