Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tilapia w cieście, z owocową salsą i ryżem curry

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę przypraw solą i pieprzem, obtocz lekko w mące, a następnie w cieście przygotowanym z pozostałej mąki, mleka, jaj i proszku do pieczenia. Usmaż na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. 
    2. Mango obierz, pokrój w małą kostkę. Wymieszaj z drobno posiekaną (czerwoną) cebulą, skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku, oprósz ostrą papryką.
    3. Na odrobinie oliwy zeszklij na patelni drobno posiekaną cebulę. Dodaj ryż i curry, wymieszaj. Zalej 2 szklankami wody, przypraw solą. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. Rybę podawaj skropioną sokiem z cytryny, na ciepłym ryżu, z owocową salsą, posypaną posiekaną miętą.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów