Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Królik po myśliwsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kawałki królika dopraw solą i pieprzem. Umieść je w naczyniu, dodaj czosnek, rozdrobnione liście laurowe i 1 łyżkę oliwy. Wymieszaj, podlej winem i pozostaw w marynacie przez przynajmniej dwie godziny. Pozostałą oliwę rozgrzej w garnku. 
    2. Kawałki królika oczyść z marynaty i obsmaż na złoto ze wszystkich stron na średnim lub dużym ogniu. Zmniejsz ogień i dodaj cebulę.
    3. Przykryj pokrywką i smaż 10 min. Następnie dodaj pomidory i paprykę, podlej marynatą oraz Porto. Duś pod przykryciem około 40-45 min. Zwiększ ogień, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj bez przykrycia przez 5-10 minut, aby lekko zredukować sos. Królika podawaj z ziemniakami, posypanego pietruszką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów