Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Fasolka po asturyjsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przygotowane z białej fasoli danie jest tradycyjnym przysmakiem leżącego w Hiszpanii regionu Asturia. Zgodnie z ludową tradycją, smakuje dużo lepiej następnego dnia po przygotowaniu, kiedy to wydobywa się cały jego smak. Jest sycące, idealne na mroźne, zimowe dni.
    2. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dodaj listek laurowy, paprykę,kurkumę i smaż przez około 1 min. Dodaj smażone pomidory i odsączoną z wody fasolę, pokrojony boczek i łopatkę wieprzową oraz około 1,5 l wody.Zamieszaj i dopraw szczyptą soli. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 90 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiełbasę ponakłuwaj wykałaczką, dodaj do gotującej się fasoli i gotuj następne 30 minut. W razie konieczności dopraw.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy