Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotlety cielęce 
w sosie śmietanowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Połowę masła dobrze rozgrzej na patelni. Obsmaż na nim z obydwu stron na dużym ogniu kotlety cielęce. Dopraw solą i pieprzem i przełóż do osobnego naczynia. 
    2. Na tę samą patelnię wlej Porto, zagotuj je mieszając drewnianą łyżką, aby rozpuścić pozostałości po smażonym wcześniej mięsie. Dodaj śmietanę i doprowadź do wrzenia mieszając. 
    3. Kotlety posmaruj musztardą i włóż do sosu. Duś na niewielkim ogniu, wstrząsając od czasu do czasu patelnią, aż mięso będzie miękkie.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów