Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Jabłecznik jak u teściowej

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mąkę i cukier wymieszać. Dodać schłodzone masło i miksować do otrzymania gładkiej masy. Dodać pół szklanki zimnej wody i dalej miksować. Z ciasta uformować kulę, zawinąć ją w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
    2. Jabłka wymieszać z mąką , cukrem i odrobiną cynamonu. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować. Jedną częścią wyłożyć blachę (25x35 cm)wcześniej nasmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. 
    3. Na ciasto nałożyć jabłka, na wierzchu ułożyć paseczki przygotowane z drugiejczęści ciasta. Piec 25 min w temperaturze 200˚C.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos