Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Knysze z kapustą kwaszoną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Drożdże rozetrzeć z cukrem. Przesiać do nich mąkę, wlać mleko i wbić jajka. Dokładnie wyrobić. Pod koniec wyrabiania dodać roztopione masło i sól. Ciasto odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Kiełbasę podsmażyć z kapustą na oleju. 
    2. Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć ok. 7 minut.Wyrośnięte ciasto wyrobić jeszcze raz i rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm. Szklanką o dużej średnicy wykrawać krążki. 
    3. Na każdy nałożyć nadzienie, skleić jak duże pierogi i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia ok. 20 minut, a następnie wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 190°C.

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 godz.

    Ilość porcji: 4 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów