Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Śledzie opiekane na plackach ziemniaczanych

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W misce wymieszać ziemniaki, cebulę, jajko, mąkę i skrobię oraz natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć cienkie placuszki o średnicy około 7-10 cm, po 2 minuty z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Układać na ręczniku papierowym. Śmietankę ubić na sztywno. Chrzan odcisnąć z nadmiaru płynu. 
    2. Delikatnie połączyć oba składniki ze skórką cytrynową. Doprawić solą do smaku i wstawić do lodówki do momentu podania. Śledzie osuszyć dokładnie ręcznikiem papierowym, doprawić solą i pieprzem.
    3. Smażyć na rozgrzanym oleju z masłem, po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z plackami ziemniaczanymi, z dodatkiem musu i kawałkami szczypiorku.

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz.ilość porcji: 4-6 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów