Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Placuszki gryczane z pastą z makreli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni rozgrzać oliwę i poddusić na niej pokrojonego pora, aż zmięknie. Odstawić do wystygnięcia. Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w 400 ml osolonej wody (ok. 20-25 min) i odstawić, żeby trochę ostygła. Kiedy lekko się schłodzi, zmiksować z twarogiem. Wbić jajko, dodać natkę pietruszki, mąkę, sól, pieprz i paprykę. 
    2. Wymieszać i odstawić na 15 min. Za pomocą zwilżonych dłoni formować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na odrobinie oliwy po 3 min z każdej strony i odkładać na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Makrelę rozdrobnić i przełożyć do miseczki. 
    3. Dodać twaróg i jogurt oraz przygotowanego wcześniej pora. Wymieszać, doprawić do smaku. Pastę podawać na placuszkach z kaszy.

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz.

    Ilość porcji: 4 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów