Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Forszmak z rostbefu na pęczaku z kurkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso przesmażyć przez 5 min wraz z cebulą pokrojoną w piórka (jedną odłożyć) na 2 łyżkach oleju. Podlać bulionem i dusić do miękkości 35-40 min. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać koncentrat, śmietanę, sól i pieprz. 
    2. Zagotować, a następnie odstawić, aby odpoczęło na co najmniej 5 minut. W międzyczasie na patelni na pozostałym oleju podsmażyć kaszę. Dodać 1 cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz kurki.Smażyć jeszcze kilka minut, a następnie podlać wodą i gotować, aż kasza wchłonie płyn. Czynność powtarzać do momentu, aż kasza będzie miękka (ok. 25 min). Odstawić do przestygnięcia, a następnie dodać żółtko, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. 
    3. Forszmak podawać na kaszy, wierzch posypać startym ogórkiem.

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz. 

    Ilość porcji: 4-6 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów