Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Polędwiczka pieczona z borowikami w czekoladowym sosie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Grzyby namoczyć w letniej wodzie. Po godzinie odcedzić, przełożyć do rondelka, zalać wywarem i gotować 15-20 min. Doprawić solą i pieprzem, odstawić. Żurawinę zalać 125 ml wrzątku, odstawić na 15 min, po tym czasie odsączyć. 
    2. Polędwiczkę natrzeć solą, pieprzem i musztardą, oprószyć ziołami prowansalskimi, przełożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić na 30 minut. Grzyby podsmażyć na rozgrzanym maśle.Polędwiczkę piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczoną pokroić w plastry. 
    3. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polędwiczkę podawać z roztopioną czekoladą, posypaną grzybami i żurawiną. Udekorować koperkiem.

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz. 45 min

    Ilość porcji: 2-3   

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów