Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowany pstrąg z cytrynowo - oliwkowym sosem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ukośnie natnij skórkę pstrągów. Ryby przypraw solą i pieprzem. Każdą nafaszeruj ½ pęczka natki pietruszki (całymi gałązkami), kilkoma plasterkami czosnku oraz łyżeczką masła. Zawiń w folię aluminiową i piecz na grillu ok.15 min, z obu stron. (Czas trwania około 25min )
    2. W rondelku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę, dodaj rozdrobnione oliwki i sok z ½ cytryny. Przypraw pieprzem. Zdejmij z ognia i wymieszaj z 1 łyżką masła. Sosem polej świeżo pieczone ryby.  (Czas trwania około 10 min )
    3. Ziemniaki ugotuj do miękkości, utłucz ze śmietanką i skórką z 1 cytryny na gładkie puree. Dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny, wymieszaj, podawaj z rybą oprószone siekaną natką pietruszki. (Czas trwania okło 25 min )

    Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów