Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa rybna z ziołowymi kluseczkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pstrągi i włoszczyznę wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi zalej wodą, gotuj na małym ogniu, aż powstanie esencjonalny wywar. Odcedź, marchewki pokrój w talarki.
    2. Serek Tutti połącz z żółtkami, szczypiorem i koperkiem, posól.
    3. Do ciasta na kluseczki dodaj mąkę, białka ubij na sztywną pianę i połącz składniki. Kluseczki nakładaj łyżką na gotujący się wywar, a następnie gotuj ok. 3 minut. Zupę zabiel śmietanką, dodaj kawałki marchewki i przypraw do smaku.

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos