Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z wczesnych ziemniaków z fasolką szparagową i jajkiem w koszulce

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj w mundurkach. Przekrój na ćwiartki, jeszcze ciepłe wymieszaj z masłem, ugotowaną w osolonej wodzie fasolką i posiekanym koperkiem. Przypraw solą i pieprzem, skrop do smaku sokiem z cytryny.
    2. W garnuszku zagotuj szklankę wody z octem. Gdy wrze, zamieszaj aby powstał wir, w jego środek  delikatnie (z małej wysokości) wbij jajko, gotuj ok. 3 minuty.
    3. Ciepłe jajko połóż na sałatce ziemniaczanej, podawaj od razu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów