Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotlety jagnięce z grilla

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czosnek wymieszaj z pokruszonym liściem laurowym i mieszanką greckich ziół. Dodaj oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotową marynatą polej kotlety i odstaw je w chłodne miejsce na kilka godzin lub na noc.
    2. Od czasu do czasu przewracaj mięso na drugą stronę. Papryki ułóż na grillu i opiecz je, przewracając od czasu do czasu, aż skóra zarumieni się z każdej strony. Następnie przełóż je do plastikowego woreczka na kilka minut, po czym zdejmij z nich skórę.
    3. Usuń pestki i pokrój paprykę w paski. W międzyczasie odsącz dokładnie kotlety jagnięce i ułóż je na ruszcie. Piecz z obu stron, polewając od czasu do czasu marynatą. Podaj z pieczoną papryką

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów