Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek z zielonym groszkiem po francusku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki natrzyj 1 łyżką oliwy, tymiankiem oraz sporą ilością pieprzu. Odstaw na czas przygotowania groszku. W rondelku rozgrzej oliwę i masło. Dodaj cebulę i smaż przez 2 min, często mieszając. Po tym czasie dodaj sałatę rzymską, szynkę dojrzewającą oraz utarty czosnek i groszek. Włóż tymianek i podlej wywarem, duś przez 10 min. Groszek można ewentualnie zagęścić odrobiną mąki.
    2. Na dużej patelni, rozgrzej pozostałą oliwę ze steków. Podsmaż mięso na rumiano z każdej strony: 2-3 min – krwisty; 4-5 min – średnio wysmażony; 7-8 min – dobrze wysmażony.
    3. Steki podawaj z groszkiem, ziemniakami i z koperkiem.

     

    Stek:

    •  1,5 kg steku kruchego wołowego
    •  1 łyżka tymianku suszonego
    •  1 łyżeczka pieprzu
    •  3 łyżki oliwy z oliwek
    •  sól, pieprz

     

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów  Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów