Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Jabłka zapiekane z rodzynkami i beza

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rodzynki zalej sokiem pomarańczowym, odstaw na 1 godzinę.
    2. Z jabłek odkrój górną część i wydrąż środek, napełnij go rodzynkami. Białko jajka ubij z cukrem na sztywną pianę. Ozdób nią wierzch jabłek. Zapiekaj ok. 15-20 minut w temp. 180ºC.

    Składniki na 2 porcje

     

    Przepis przygotowała Agata Jędraszczak 

    Czy wiesz że...

    Jabłka świetnie smakują nie tylko na surowo, ale można z nich przygotować mnóstwo pysznych przepisów: sałatki, dodatki do pieczeni, różnego rodzaju przetwory oraz ciasta.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos