Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z pomidorów i czerwonej fasoli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pomidory pokrój w kostkę, paprykę –w małe kawałki.
    2. Fasolę odsącz z zalewy, wymieszaj z drobno posiekaną natką pietruszki. Dodaj paprykę oraz pomidory.
    3. Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny i musztardą, polej sosem sałatkę.

    Składniki na 2 porcje

    Przepis przygotowała Agata Jędraszczak

    Czy wiesz że...

    Pomidory najłatwiej jest obrać ze skórki, gdy delikatnie natniemy je, a następnie wrzucimy na 1-2 minuty do wrzątku. Nie należy ich jednak trzymać zbyt długo, gdyż zrobią się miękkie.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy