Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Peperoni ripieni NADZIEWANE PAPRYKI

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Paprykom odetnij „przykrywki”, usuń gniazda nasienne.
    2. W garnku na oliwie podsmaż czosnek, po chwili dodaj mięso i pancettę. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut, stale mieszając. Następnie dodaj passatę i duś jeszcze przez kilka minut. Zdejmij z ognia, po chwili wymieszaj z częścią parmezanu i Provolone.
    3. Powstałym farszem napełnij papryki, posyp je przyprawą ognistą, resztą parmezanu i Provolone oraz natką pietruszki. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy