Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Polędwiczki wieprzowe w sosie z żurawiną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Polędwiczki natrzeć solą, pieprzem oraz mieszanką czosnku i majeranku. Odstawić na 30 minut. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor po 2-2,5 minuty z każdej strony. 
    2. Następnie przykryć pokrywką i dusić 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodać cebulę i podsmażyć ją przez 1-2 minuty. Podlać szklanką wody i doprowadzić do wrzenia. 
    3. Skrobię ziemniaczaną wymieszać z 70 ml zimnej wody i wlać do mięsa, aby zagęścić sos. Dodać żurawinę i dusić do miękkości przez około 10 minut. Podawać z ziemniakami i kiszoną kapustą.

    Przepis mamy pani Agaty ze Żnina
 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów