20:45
Polska Polska
Węgry Węgry
15.11.2021 Stadion Narodowy, Warszawa
Zamknij

logo biedronka Strefa Kibica

Do najbliższego meczu reprezentacji Polski pozostało ...

Pobierz pełny terminarz rozgrywek reprezentacji Polski do 2024 roku
Rozwiąż quiz

Specjalna oferta Biedronki w Strefie Kibica

Zamów ulubione
przekąski i napoje z dostawą
do domu

Aplikacja jest dostępna na urządzenia z systemem Android oraz iOS pobierz aplikację z Google Play pobierz aplikację z AppStore
Dowiedz się więcej
Dowiedz się więcej

Sprawdź,
jakim typem kibica

Zgarnij dopasowane do siebie przepisy,
z których na co dzień korzysta
nasza Reprezentacja!

ROZPOCZNIJ QUIZ

SPRAWDŹ JAKIM JESTEŚ TYPEM KIBCA!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Zaznacz jedną odpowiedź

1To już dziś! Pierwszy mecz naszej reprezentacji! Jak się przygotowujesz do tego wydarzenia?

2Gdy moja drużyna wygrywa:

3W trakcie meczu:

4Gdyby na stadion można było zabrać tylko jedną rzecz, wybieram:

5W mistrzostwach najbardziej mnie interesuje:

6W piłkarskiej drużynie wybieram pozycję:

7Piłka nożna to dla mnie:

8Gdybyś był trenerem drużyny piłkarskiej, co usłyszeliby Twoi zawodnicy w szatni przed meczem?

9Poza reprezentacją Polski kibicuję:

TWÓJ TYP KIBICA TO:

EMOCJONALNY

W Twojej okolicy nawet ci, którzy nie oglądają meczu, wiedzą, że to ten czas? Brawo Ty! Dopóki nie zakłócasz ciszy nocnej – możesz kibicować tak, jak chcesz 😉 Nikt Cię nie zagnie pytaniem o ulubionego piłkarza, piosenkę piłkarską czy najnowszy gadżet Twojej drużyny. Wiemy, że trudno będzie odciągnąć Twoją uwagę od meczu, ale na pewno będziesz potrzebować energii do kibicowania. Mamy dla Ciebie przepisy, dzięki którym doładujesz akumulatory zarówno podczas meczu, jak i świętowania po nim!
WEŹ UDZIAŁ PONOWNIE

SPORTOWIEC

Najpierw rzeźba, potem masa… przyjemności podczas oglądania meczu! Gdyby nie rozgrywka naszej reprezentacji, pewnie sam śmigałbyś na boisku. Ale wszystko w swoim czasie, na spokojnie, zdążysz (o ile już nie zaliczyłeś treningu 😉). No i kto jak kto, ale Ty doskonale wiesz, że zdrowa rywalizacja zaczyna się od zdrowej kuchni. Najlepiej tej, z której korzystają nasi zawodnicy. Łap przepisy na dobry wieczór z piłką!
WEŹ UDZIAŁ PONOWNIE

OKAZJONALNY

Hmmm… mecze oglądasz niezwykle rzadko, prawda? Ale tak na serio, czy trzeba znać nazwiska wszystkich piłkarzy i śledzić zawiłe taktyki i statystyki, by mieć po prostu radość z oglądania naszej reprezentacji? Jeśli Twoim sposobem na dobry meczyk są ciepłe kapcie, zimne napoje i wygodna kanapa, to świetnie. Może tym razem zaprosisz szwagra i zrobicie sobie ucztę królów z naszymi przepisami?
WEŹ UDZIAŁ PONOWNIE

EKSPERT

Nie krzyczysz. Nie kłócisz się. Bardziej od nowego tatuażu piłkarza interesuje Cię zmiana ustawienia na boisku. Szczegóły, detale, zmiany, rotacje, niuanse, konkrety, cyferki, eklerki – sypiesz statystykami jak z rękawa. Spokojnie mógłbyś przyjąć rolę komentatora podczas meczu! Bierzesz to na chłodno. Na chłodno też weźmiesz nasze meczowe przepisy. Piekarnik zakończy piec dokładnie w połowie meczu, a deser z lodówki możesz wyciągnąć idealnie na dogrywkę.
WEŹ UDZIAŁ PONOWNIE

Wyśmienite przepisy kibica

Przepis na roślinne hot dogi

Roślinne
hot dogi

Zobacz przepis
Przepis na tosty z jajkiem w koszylce i wędzonym łososiem

Tosty z jajkiem
w koszulce
i wędzonym
łososiem

Zobacz przepis
Przepis na puszyste oliebollen z rodzynkami

Puszyste
oliebollen
z rodzynkami

Zobacz przepis
Przepis na tortilla de patatas z bobem

Tortilla de
patatas z bobem

Zobacz przepis
Przepis na chowder z kukurydzą

Chowder
z kukurydzą

Zobacz przepis
Przepis na pikantne risotto ze szparagami i cytrynową nutą

Pikantne risotto
ze szparagami
i cytrynową nutą

Zobacz przepis
Przepis na ziemniaki hasselback z zieloną soczewicą w pomidorach

Ziemniaki
hasselback
z zieloną
soczewicą
w pomidorach

Zobacz przepis
Przepis na karmelowy popkorn

Karmelowy
popkorn

Zobacz przepis
Przepis na proteinowa rozkosz z truskawkami

Proteinowa
rozkosz
z truskawkami

Zobacz przepis
Przepis na migdałowa chia z owocami

Migdałowa chia
z owocami

Zobacz przepis

Sprawdź, jak biedronka wspiera Reprezentację Polski

Biedronka, Piłka Polska

Od ponad 10 lat nieprzerwanie wspieramy piłkarskie drużyny narodowe. Jesteśmy częścią najważniejszej dla milionów Polaków i Polek reprezentacji. Wspólnie przeżywamy wielkie sportowe emocje.

Pozostajemy sponsorem głównym pierwszych reprezentacji mężczyzn oraz kobiet, a także kadr młodzieżowych. Ale to nie wszystko! Sieć Biedronka stała się również oficjalnym dostawcą warzyw i owoców dla naszej kadry. Starannie wyselekcjonowane przez naszych ekspertów – Świeżoznawców –produkty trafią na talerze Lewandowskiego, Glika i spółki. O odpowiednie zbilansowanie posiłków polskich piłkarzy i sztabu dba od lat kucharz reprezentacji Tomasz Leśniak.

jak wspieramy naszą reprezentację
jak wspieramy naszą reprezentację
jak wspieramy naszą reprezentację

Liczne promocje, oferty specjalne i gadżety dostępne w naszych sklepach w trakcie najważniejszych turniejów to jeszcze jeden z aspektów naszej współpracy z PZPN.

Nie mniej ważne jest dla nas wsparcie Akademii Młodych Orłów, dlatego zostaliśmy jej sponsorem głównym.

Wierzymy, że za kilka lat adepci Akademii dostaną szansę zagrania w pierwszej reprezentacji, a tym samym staną się następcami Roberta Lewandowskiego czy Arkadiusza Milika.

Najbliższe miesiące obfitować będą w mecze o najwyższą stawkę: czekają nas eliminacje do Mundialu 2022 oraz rozgrywki UEFA Euro 2020.

Na naszej stronie znajdziecie wszystko, co niezbędne, aby dobrze przygotować się do tych spotkań. Bądźcie razem z nami i wspólnie kibicujmy reprezentacji Polski!

Reprezentacja Polski

Reprezentacja Polski Galeria zdjęć

mecz San Polska - Węgry 1-2
15.11.2021

Polska - Węgry

Zobacz galerię
mecz San Andora - Polska 1-4
12.11.2021

Andora - Polska

Zobacz galerię
mecz San Albania - Polska 0-1
12.10.2021

Albania - Polska

Zobacz galerię
mecz San Polska - San Marino 5-0
09.10.2021

Polska - San     Marino

Zobacz galerię
mecz San Polska - Anglia 1-1
08.09.2021

Polska - Anglia

Zobacz galerię
mecz San Marino - Polska 1-7
05.09.2021

San     Marino - Polska

Zobacz galerię
mecz Polska - Albania 4-1
02.09.2021

Polska - Albania

Zobacz galerię
mecz Szwecja - Polska 3-2
23.06.2021

Szwecja - Polska

Zobacz galerię
mecz Hiszpania - Polska 1-1
19.06.2021

Hiszpania - Polska

Zobacz galerię
mecz Polska - Słowacja 1-2
15.06.2021

Polska - Słowacja

Zobacz galerię
mecz Polska - Islandia 2-2
08.06.2021

Polska - Islandia

Zobacz galerię
mecz Polska - Rosja 1-1
01.06.2021

Polska - Rosja

Zobacz galerię
mecz Anglia - Polska 2-1
31.03.2021

Anglia - Polska

Zobacz galerię
mecz Polska - Andora 3-0
28.03.2021

Polska - Andora

Zobacz galerię
mecz Węgry - Polska 3-3
25.03.2021

Węgry - Polska

Zobacz galerię

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Roślinne hot dogi

Przepis na roślinne hot dogi

Roślinne hot dogi

Składniki:

  • 4 bułki do hot dogów Pano
  • 4 parówki sojowe Go Vege

    Dodatki hawajskie
  • 3 łyżki pikantnego keczupu Madero
  • 1½ łyżki majonezu Madero
  • ½ łyżeczki musztardy Dijon Madero
  • 50 g tartej mozzarelli Sottile Gusto
  • 2 plastry ananasa z puszki Nasza Spiżarnia

    Dodatki amerykańskie
  • 2 łyżki śmietany 12% Mleczna Dolina
  • 80 g kukurydzy konserwowej Nasza Spiżarnia
  • 1 cebulka dymka ze szczypiorem
  • grubo mielony pieprz

    Dodatki wietnamskie
  • 3-4 łyżki słodkiego sosu chili
  • 1 marchewka
  • 4-cm kawałek zielonego ogórka
  • ½ papryczki chili

    Dodatki meksykańskie
  • ½ awokado
  • 2 łyżki majonezu Madero
  • 1 garść nachosów
  • kilka plasterków papryczki jalapeño
  • 20 g sera cheddar

Przygotowanie:

Hawajskie: wymieszaj pikantny keczup, majonez i musztardę. Tak przygotowanym sosem polej parówki, posyp je startą mozzarellą i nałóż małe kawałki ananasa.

Amerykańskie: parówkę polej łyżką śmietany, dodaj kukurydzę, posiekany szczypior i pieprz.

Wietnamskie: polej parówki sosem chili, dodaj startą marchewkę, cienkie plastry zielonego ogórka i kilka plasterków papryczki chili.

Meksykańskie: zblenduj awokado z majonezem i nałóż na parówkę. Dodaj nachosy, plasterki jalapeño i starty cheddar.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Tosty z jajkiem w koszulce
i wędzonym łososiem

Przepis na tosty z jajkiem w koszulce i wędzonym łososiem

Tosty z jajkiem w koszulce
i wędzonym łososiem

Składniki:

  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • sól, pieprz
  • 7 łyżek octu jabłkowego
  • 4 jajka Moja Kurka
  • 500 ml wody
  • 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego Pano
  • 50 g liści szpinaku Vital Fresh
  • 300 g wędzonego łososia Marinero
  • ½ pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

1. Awokado obierz, usuń pestkę, pokrój i przełóż do miski. Dodaj sok z limonki, szczyptę soli i pieprz. Rozgnieć widelcem i wymieszaj.

2. Do miski dodaj 1 łyżkę octu jabłkowego i 1 jajko. W garnku zagotuj wodę, dodaj szczyptę soli i 3 łyżki octu jabłkowego. Łyżką utwórz w wodzie poruszający się wir, a następnie delikatnie przelej jajko. Gotuj 3 minuty, wyjmij łyżką cedzakową i powtórz kroki z pozostałymi jajkami.

3. Kromki chleba opiecz na patelni lub w opiekaczu. Posmaruj je pastą z awokado, ułóż liście szpinaku, kawałki wędzonego łososia i po jednym jajku. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Puszyste oliebollen
z rodzynkami

Przepis na puszyste oliebollen z rodzynkami

Puszyste oliebollen
z rodzynkami

Składniki:

  • ZACZYN
  • 10 g świeżych drożdży
  • 80 ml napoju sojowego Go Vege
  • 5 g cukru
  • 10 g mąki pszennej Złote Pola

    CIASTO
  • 250 g mąki pszennej Złote Pola
  • 15 g cukru wanilinowego
  • 50 g ksylitolu
  • 30 g oleju kokosowego Vitanella
  • 30 ml napoju sojowego Go Vege
  • 2 jajka Moja Kurka
  • duża garść rodzynek Bakallino
  • cukier puder
  • mięta Vital Fresh

Przygotowanie:

1. Pokrusz drożdże do miseczki i zalej ciepłym napojem sojowym. Dodaj cukier i mąkę, nie mieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10-15 minut.

2. Do osobnej miski wsyp mąkę, cukier wanilinowy i ksylitol. Dodaj roztopiony olej kokosowy i napój sojowy, wymieszaj. Następnie dodaj roztrzepane jajka i połącz.

3. Do masy wlej rozczyn drożdżowy, dodaj rodzynki i dokładnie wymieszaj. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40-60 minut.

4. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładaj po dwie łyżki ciasta. Ciasteczka piecz przez 10 minut, następnie zredukuj temperaturę do 160°C i piecz przez kolejne 5-10 minut, do zrumienienia. Podawaj oprószone cukrem pudrem i udekorowane miętą.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Tortilla de
patatas z bobem

Przepis na tortilla de 
			patatas z bobem

Tortilla de
patatas z bobem

Składniki:

  • 2 białe cebule
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4-5 małych ziemniaków
  • 150 g bobu
  • 1 łyżeczka soli
  • 8 łyżek oliwy z oliwek Gallo
  • 6 jajek Moja Kurka
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • kiełki rzodkiewki Vital Fresh

Przygotowanie:

1. Cebule, czosnek i ziemniaki obierz. Cebule pokrój w drobne piórka, a czosnek i ziemniaki w plasterki. Umyty bób przełóż do garnka i zalej wrzątkiem, dodaj szczyptę soli. Gotuj przez 5-8 minut. Po tym czasie odcedź i przepłucz pod zimną wodą. Obierz ze skórki i odłóż do miseczki.

2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebule i podsmaż do momentu uzyskania złotego koloru. Dodaj czosnek i ziemniaki, przemieszaj całość. Patelnię przykryj pokrywką i smaż 15-18 minut, aż ziemniaki będą miękkie, ale nierozpadające się.

3. Do dużej miski wbij jajka i dodaj pieprz. Ubijaj jajka do momentu, aż zaczną się pienić. Odstaw.

4. Cebulkę z czosnkiem i ziemniakami przełóż do masy jajecznej, dodaj ugotowany bób. Wymieszaj i przelej z powrotem na patelnię. Przykryj pokrywką i smaż do momentu ścięcia się góry tortilli.

5. Aby przewrócić tortillę, przykryj patelnię talerzem o większej średnicy i przerzuć danie, a potem zsuń je z powrotem na patelnię. Ponownie przykryj tortillę pokrywką i smaż przez kilka minut, aż będzie całkowicie zwarta. Podawaj z kiełkami rzodkiewki.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Chowder z kukurydzą

Przepis na chowder z kukurydzą

Chowder z kukurydzą

Składniki:

  • 1 mały por
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • 3 małe ziemniaki
  • 1 marchew
  • ½ korzenia małego selera
  • 1 korzeń pietruszki
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • ½ główki małego kalafiora
  • 1 kolba kukurydzy
  • 500 ml napoju sojowego Go Vege
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon Madero
  • 3 liście laurowe
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

1. Odetnij zielone końcówki pora, przetnij go wzdłuż i dokładnie umyj.

2. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć drobno pokrojonego pora i podsmaż.

3. Ziemniaki, marchew, seler i korzeń pietruszki pokrój w kostkę. Podsmaż warzywa i zalej bulionem. Po 2-5 minutach dodaj pokrojony kalafior i kukurydzę obraną z kolby. Wlej napój sojowy, dodaj musztardę i przyprawy.

4. Wymieszaj całość i przykryj pokrywką. Gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Pikantne risotto
ze szparagami
i cytrynową nutą

Przepis na pikantne risotto ze szparagami i cytrynową nutą

Pikantne risotto
ze szparagami
i cytrynową nutą

Składniki:

  • 200 g zielonych szparagów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 5-cm kawałek papryczki chili
  • 250 g ryżu długoziarnistego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 5 łyżek parmezanu w płatkach Gusto Bello
  • 3 łyżki napoju sojowego Go Vege
  • sól, pieprz
  • ½ cytryny

Przygotowanie:

1. Szparagi umyj, odłam twarde końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i przesmaż do zrumienienia. Dodaj 1 łyżkę oliwy i wrzuć posiekaną cebulę, pokrojone w plasterki czosnek i papryczkę chili. Smaż do momentu, aż cebula i czosnek nabiorą brązowego koloru, a chili lekko się przypali.

2. Wsyp ryż i podlej szklanką bulionu. Wymieszaj zawartość patelni i gotuj do momentu wchłonięcia płynu. Dodaj kolejną szklankę bulionu i powtarzaj do uzyskania odpowiedniej twardości ryżu.

3. Po ostatniej porcji bulionu dodaj parmezan i napój sojowy. Wymieszaj i przypraw do smaku. Na koniec skrop risotto sokiem z połówki cytryny i wymieszaj. Podawaj z plasterkami cytryny.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Ziemniaki hasselback
z zieloną
soczewicą w pomidorach

Przepis na ziemniaki hasselback z zieloną soczewicą w pomidorach

Ziemniaki hasselback
z zieloną
soczewicą w pomidorach

Składniki:

  • ZIEMNIAKI HASSELBACK
  • 6 małych ziemniaków
  • 1 łyżka oleju rzepakowego Wybornego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • szczypta soli

    SOCZEWICA W POMIDORACH
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Gallo
  • 1 mała marchew
  • ½ małego korzenia selera
  • 1 mały korzeń pietruszki
  • 150 g zielonej soczewicy Plony Natury
  • 1 puszka krojonych pomidorów Nasza Spiżarnia
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • sól, pieprz

    SAŁATKA
  • ¼ melona miodowego lub kantalupa
  • 1 gałązka pomidorków cherry
  • 1 gałązka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 2 garście świeżej rukoli Vital Fresh

    DRESSING
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka miodu Złota Pasieka
  • 1 łyżeczka oleju lnianego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Ziemniaki dokładnie umyj i ponacinaj z góry, tak by po rozchyleniu tworzyły wachlarz.

2. Za pomocą pędzelka posmaruj ziemniaki olejem i posyp przyprawami. Zapiekaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 30-35 minut, do momentu zrumienienia wierzchniej części.

3. W międzyczasie przygotuj soczewicę w pomidorach: na patelni rozgrzej oliwę i dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Soczewicę przepłucz trzykrotnie zimną wodą, następnie zalej wrzątkiem i ugotuj. Do warzyw przełóż pomidory z puszki i smaż do momentu odparowania wody. Do sosu dodaj wszystkie przyprawy i na koniec ugotowaną soczewicę. Wymieszaj.

4. Przygotuj sałatkę: wymieszaj wszystkie składniki na dressing. Melona obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Czerwone i żółte pomidorki przekrój na pół. W misce ułóż umytą rukolę, dodaj pomidorki, melona i skrop dressingiem. Podawaj do ziemniaków i soczewicy w pomidorach.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Karmelowy popkorn

Przepis na karmelowy popkorn

Karmelowy popkorn

Składniki:

  • POPCORN
  • 2 łyżki oleju rzepakowego Wybornego
  • 2 duże garście suchych ziaren kukurydzy
  • ½ łyżeczki soli

    KARMEL
  • ½ puszki mleczka kokosowego Asia Flavours
  • 5 łyżek miodu Złota Pasieka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka kremu z orzeszków ziemnych Go Vege

Przygotowanie:

1. Na dnie dużego garnka rozgrzej olej. Wsyp ziarna kukurydzy, zakryj pokrywką i odczekaj, aż kukurydza zmieni się w popcorn. Uważaj, aby go nie przypalić – co jakiś czas potrząsaj przykrytym garnkiem. Na koniec posyp go solą.

2. Przygotuj karmel: do rondelka przełóż stałą część mleczka kokosowego i podgrzewaj do momentu rozpuszczenia.

3. Do gotującego się mleczka dodaj miód i gotuj przez 25-30 minut. Do gorącej masy dodaj sól i krem z orzeszków ziemnych. Wymieszaj do połączenia się składników.

4. Popcorn polej karmelem i dokładnie wymieszaj, tak aby pokrył się masą.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Proteinowa rozkosz
z truskawkami

Przepis na proteinowa rozkosz z truskawkami

Proteinowa rozkosz
z truskawkami

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej Złote Pola
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka ciemnego kakao Magnetic
  • 4 jajka Moja Kurka
  • ½ szklanki ksylitolu
  • 1⁄3 szklanki oleju rzepakowego Wybornego
  • ½ szklanki napoju sojowego Go Vege
  • 300 g świeżych truskawek

Przygotowanie:

1.Mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao przesiej do miski.

2. W drugiej misce ubij białka na sztywną pianę. Cały czas mieszając, dodaj do piany żółtka i ksylitol (zostaw trochę do posypania gotowego ciasta). Następnie wlej olej i napój sojowy. Dokładnie wymieszaj.

3. Do miski z mokrymi składnikami przesiej suche składniki i połącz za pomocą drewnianej szpatułki.

4.Masę przelej do kwadratowej foremki o wymiarach 24 × 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj ciasto i ułóż na wierzchu umyte i pokrojone truskawki. Niektóre dociśnij, by znalazły się na różnych głębokościach ciasta.

5. Rozgrzej piekarnik do 180°C (funkcja góra-dół) i piecz ciasto przez 30-35 minut. Wystudzony deser posyp zmielonym na puder ksylitolem.

Wyśmienite przepisy kibica

Zamknij okienko

Migdałowa Chia z owocami

Przepis na migdałowa Chia z owocami

Migdałowa Chia z owocami

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 4 łyżki migdałów w płatkach Bakallino
  • 400 ml napoju migdałowego Go Vege
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 5 łyżek miodu Złota Pasieka
  • 4 łyżki nasion chia

    DO PODANIA
  • kiwi
  • ½ mango
  • borówki
  • mięta Vital Fresh

Przygotowanie:

1. Pomarańczę sparz wrzątkiem, zetrzyj z niej skórkę, przekrój i wyciśnij sok. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni do uzyskania złotego koloru.

2. Napój migdałowy przelej do rondelka, dodaj cukier wanilinowy, miód, sok i skórkę pomarańczową i podgrzewaj na małym ogniu. Dodaj nasiona chia, migdały w płatkach, a następnie doprowadź do zagotowania, cały czas mieszając. Odstaw do przestygnięcia.

3. W międzyczasie obierz kiwi, pokrój w plasterki i umieść je przy ściankach naczynia. Gdy nasiona chia zaczną pęcznieć, zagęszczając masę, przelej deser do miseczek i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Podawaj z pokrojonym w kostkę mango, borówkami i miętą.

Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz