Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Polędwiczka wieprzowa a la Wellington

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczkę wieprzową oczyść z błon i przypraw solą i pieprzem. Pieczarki pokrój na paski, przesmaż 2-3 min na patelni na maśle, do momentu, aż odparuje z nich woda. Następnie dopraw je solą oraz pieprzem i zmiksuj lub zmiel, odstaw do wystudzenia.
  2. Polędwiczkę obsmaż na mocno rozgrzanej oliwie po ok. 1 min z każdej strony i odstaw. Na desce do krojenia ułóż plastry szynki i posmaruj je pastą grzybową. Polędwiczkę posmaruj musztardą, połóż na szynkę i ściśle zawiń ją wokół polędwiczki. Ciasto francuskie rozwiń , wytnij prostokąt, posmaruj roztrzepanym jajkiem połóż na nim polędwiczkę i ją zawiń, mocno ściskając brzegi ciasta. Wierzch ciasta posmaruj pozostałym żółtkiem i wstaw na 35-40 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
  3. Ziemniaki i selera  obierz i pokrój w kostkę. Warzywa zalej osoloną wodą tak by lekko je przykrywała. Całość gotuj do miękkości ok. 20 min. Warzywa odcedź, zmiksuj lub utłucz z dodatkiem pozostałej łyżki masła i śmietany. Wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podawaj pokrojone w plastry z dodatkiem puree i ulubionych warzyw.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz