Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pierś z kurczaka nadziewana porem i orzechami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pory pokrój w półplastry. Patelnię rozgrzej i do zrumienienia upraż na niej bez dodatku tłuszczu orzeszki ziemne. Następnie je odstaw. Na patelni roztop połowę masła, wrzuć pora i smaż około 5 min do miękkości. Pora dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw do wystudzenia.
    2. Piersi natnij wzdłuż tak, aby powstała w nich kieszonka na farsz. Mięso przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj ze sobą zawartość patelni, orzeszki, ser, bułkę tartą i jajko.
    3. Przygotowaną masą nafaszeruj piersi i zepnij je wykałaczką. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, włóż do niego piersi, skrop całość sokiem z cytryny, obłóż pozostałym masłem i piecz około 40 min w nagrzanym do 180°C piekarniku.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy