Pierś z kurczaka nadziewana porem i orzechami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pierś z kurczaka nadziewana porem i orzechami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pory pokrój w półplastry. Patelnię rozgrzej i do zrumienienia upraż na niej bez dodatku tłuszczu orzeszki ziemne. Następnie je odstaw. Na patelni roztop połowę masła, wrzuć pora i smaż około 5 min do miękkości. Pora dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw do wystudzenia.
  2. Piersi natnij wzdłuż tak, aby powstała w nich kieszonka na farsz. Mięso przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj ze sobą zawartość patelni, orzeszki, ser, bułkę tartą i jajko.
  3. Przygotowaną masą nafaszeruj piersi i zepnij je wykałaczką. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, włóż do niego piersi, skrop całość sokiem z cytryny, obłóż pozostałym masłem i piecz około 40 min w nagrzanym do 180°C piekarniku.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy