Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Pstrąga posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli.
- Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Kapary, jeżeli je używasz, namocz na 30 minut w zimnej wodzie. Po tym czasie kapary odcedź.
- Pstrąga piecz na grillu po około 10 minut z każdej strony. W rondlu podgrzej oliwę, dodaj czosnek, cebulę, wymieszaj i smaż nie dłużej niż 1 minutę. Dodaj kapary, pomidory, zioła, sól, cukier, pieprz i duś razem około 20 minut.
Pstrąga podawaj polanego sosem z zieloną sałatą i grzankami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5