Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg z grilla z pomidorowym winegrette

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrąga posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli.
  2. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Kapary, jeżeli je używasz, namocz na 30 minut w zimnej wodzie. Po tym czasie kapary odcedź.
  3. Pstrąga piecz na grillu po około 10 minut z każdej strony. W rondlu podgrzej oliwę, dodaj czosnek, cebulę, wymieszaj i smaż nie dłużej niż 1 minutę. Dodaj kapary, pomidory, zioła, sól, cukier, pieprz i duś razem około 20 minut.

Pstrąga podawaj polanego sosem z zieloną sałatą i grzankami.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz