Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg z grilla z pomidorowym winegrette

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pstrąga posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli.
    2. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Kapary, jeżeli je używasz, namocz na 30 minut w zimnej wodzie. Po tym czasie kapary odcedź.
    3. Pstrąga piecz na grillu po około 10 minut z każdej strony. W rondlu podgrzej oliwę, dodaj czosnek, cebulę, wymieszaj i smaż nie dłużej niż 1 minutę. Dodaj kapary, pomidory, zioła, sól, cukier, pieprz i duś razem około 20 minut.

    Pstrąga podawaj polanego sosem z zieloną sałatą i grzankami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów