Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kotlety mielone z papryką i pieczarkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z papryki usuń gniazdo nasienne, obierz cebulę, pieczarki i pokrój wszystko w drobną kosteczkę. Smaż kolejno: pieczarki, jak się zarumienią dodaj cebulę i paprykę. Duś do miękkości (ok. 5 minut), po czym odstaw do ostygnięcia.
  2. Mięso włóż do miski, dodaj uduszone warzywa z pieczarkami, posiekany drobno czosnek, paprykę w proszku, majeranek, jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Uformuj nie za duże, lekko spłaszczone kotleciki i obtocz je w pozostałej bułce tartej.
  3. Smaż „mielone” na rozgrzanym oleju na złoty kolor (ok. 4- 5 minut na stronę). Najlepiej smakują z ziemniakami i sałatką z pomidorów.

Życzymy smacznego!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz