Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Schab duszony z pieczarkami i cukinią

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Schab przypraw solą oraz pieprzem i odstaw na 1 godz. w chłodne miejsce. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cukinię obierz i pokrój w plastry lub słupki. Cebulę posiekaj.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż schab z obydwu stron do zrumienienia. Dodaj masło, cebulę i cukinię, a po 2 min pieczarki. Kiedy pieczarki puszczą sok, podlej całość bulionem i duś około 10 min.
    3. Dodaj zahartowaną odrobiną sosu śmietanę. Wymieszaj, zagotuj i dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i bazylią. Schab podawaj z sosem. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy