Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z awokado i krewetek

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Krewetki, jeżeli mamy mrożone, przelewamy na sitku wrzącą wodą do rozmrożenia. W rondlu zagotowujemy 50-100 ml wody i gotujemy w niej krewetki do odparowania wody, ale nie dłużej niż 4-5 minut. Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy w drobną kostkę i polewamy sokiem z cytryny by nie ściemniały.  Sałaty, jeżeli trzeba, to rwiemy palcami na mniejsze kawałki.
    2. Na talerzu układamy sałatę, awokado i posypujemy je ugotowanymi krewetkami. Śmietanę łączymy z sosem pomidorowym, posiekanym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem i tak powstałym sosem polewamy naszą sałatkę. Serwujemy natychmiast.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy