Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łopatka duszona z pieczarkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łopatkę pokrój w plastry, oprósz solą oraz pieprzem i smaż na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety zdejmij z ognia. Cebulę posiekaj.
  2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa przesmaż cebulę, a kiedy się zeszkli dodaj pieczarki i smaż całość ok. 5 min. Po tym czasie dodaj podsmażone kotleciki, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe i podlej całość bulionem. Duś razem ok. 15 min.
  3. Śmietanę zahartuj 3 łyżkami sosu i wlej całość do mięsa z pieczarkami. Potrawę wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Łopatkę podawaj z ryżem i ulubionymi dodatkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz