Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kaczka szlachecka pieczona z jabłkiem i pomarańczą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kaczkę natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Odstaw na min. 2 godz. w chłodne miejsce. Jabłka pokrój w ósemki, a obrane pomarańcze podziel na cząstki.
  2. Jabłka oraz pomarańcze wymieszaj z majerankiem, tymiankiem, roztopionym masłem i sokiem z cytryny. Nafaszeruj nimi kaczkę i zepnij ją wykałaczką lub zszyj nicią.
  3. Kaczkę wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 1,5 godz. Co kilkanaście minut polewaj ją winem, a następnie wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Kaczkę podawaj w towarzystwie owoców.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz