Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka szlachecka pieczona z jabłkiem i pomarańczą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Odstaw na min. 2 godz. w chłodne miejsce. Jabłka pokrój w ósemki, a obrane pomarańcze podziel na cząstki.
    2. Jabłka oraz pomarańcze wymieszaj z majerankiem, tymiankiem, roztopionym masłem i sokiem z cytryny. Nafaszeruj nimi kaczkę i zepnij ją wykałaczką lub zszyj nicią.
    3. Kaczkę wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 1,5 godz. Co kilkanaście minut polewaj ją winem, a następnie wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Kaczkę podawaj w towarzystwie owoców.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów