Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Schab zapiekany z sosem z porów

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety ze schabu oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Pory pokrój w krążki.
  2. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim pory do zeszklenia, dodaj posiekany czosnek i smaż razem 2 min. Po tym czasie wlej bulion, a po kolejnych 2 min śmietanę. Dopraw całość solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Schab obtocz w mące i obsmaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Mięso przełóż do sosu porowego i duś całość 7-10 min. Na 3 min przed końcem duszenia dodaj przekrojone na pół pomidorki. Schab podawaj z sosem porowym i ulubionymi dodatkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz