Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Quiche lorraine na cieście francuskim

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Okrągłą formę do tarty posmaruj masłem i wyłóż ciastem francuskim, zawijając brzegi do środka. Ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 30 min.
    2. Boczek pokrój w słupki i podsmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor, a następnie odsącz na ręczniku papierowym.
    3. Jajka ubij ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    4. Na podpieczony spód wyłóż boczek, posyp tartym serem i zalej masą jajeczną. Wstaw ponownie do piekarnika na 35-40 minut.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy