Wybierz swój sklep

Twój sklep:

Wybierz swój sklep i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

Quiche lorraine na cieście francuskim

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Okrągłą formę do tarty posmaruj masłem i wyłóż ciastem francuskim, zawijając brzegi do środka. Ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 30 min.
  2. Boczek pokrój w słupki i podsmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor, a następnie odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Jajka ubij ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  4. Na podpieczony spód wyłóż boczek, posyp tartym serem i zalej masą jajeczną. Wstaw ponownie do piekarnika na 35-40 minut.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz