Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron z tuńczykiem o smaku curry

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Makaron ryżowy zalej litrem letniej wody i odstaw na 30 minut. Tuńczyka pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a kukurydzę wzdłuż, na połówki. Połącz składniki sosu.
    2. Na 4 łyżkach oleju przesmażaj cebulę i czosnek przez minutę. Dodaj tuńczyka, smaż kolejną minutę, mieszając. Dodaj sos, groszek, kukurydzę, namoczony makaron i sos. Gotuj do chwili, gdy makaron zmięknie i wchłonie większość sosu.
    3. Rozdziel na 2 głębokie talerze lub przełóż do misek.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy