Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szarlotka z budyniem jaglanym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem, umieść w rondelku, zalej 400 ml napoju sojowego i zagotuj. Gotuj pod przykryciem 15-20 minut, nie mieszając. Ugotowaną kaszę zostaw do wystudzenia.
  2. Do kaszy dodaj pozostałe 100 ml napoju sojowego i resztę składników na budyń. Całość zblenduj na gładką masę.
  3. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Umieść je w garnku, dodaj cynamon i miód. Smaż, póki owoce nie zmiękną (nie powinny się rozpadać!). Do ostudzonych jabłek dodaj skrobię i wymieszaj.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Masę podziel na 2 części. Jedną z nich wyklej spód tortownicy o średnicy 22 centymetrów, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Drugą połowę masy i tortownicę włóż do lodówki na 30 minut.
  5. Na schłodzony spód wyłóż jabłka, a następnie budyń jaglany. Zetrzyj na tarce pozostałą część ciasta i posyp wierzch szarlotki. Piecz w 175˚C około 50 minut. Ostudzone ciasto posyp zmielonym na puder ksylitolem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz