Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szarlotka z budyniem jaglanym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem, umieść w rondelku, zalej 400 ml napoju sojowego i zagotuj. Gotuj pod przykryciem 15-20 minut, nie mieszając. Ugotowaną kaszę zostaw do wystudzenia.
    2. Do kaszy dodaj pozostałe 100 ml napoju sojowego i resztę składników na budyń. Całość zblenduj na gładką masę.
    3. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Umieść je w garnku, dodaj cynamon i miód. Smaż, póki owoce nie zmiękną (nie powinny się rozpadać!). Do ostudzonych jabłek dodaj skrobię i wymieszaj.
    4. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Masę podziel na 2 części. Jedną z nich wyklej spód tortownicy o średnicy 22 centymetrów, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Drugą połowę masy i tortownicę włóż do lodówki na 30 minut.
    5. Na schłodzony spód wyłóż jabłka, a następnie budyń jaglany. Zetrzyj na tarce pozostałą część ciasta i posyp wierzch szarlotki. Piecz w 175˚C około 50 minut. Ostudzone ciasto posyp zmielonym na puder ksylitolem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów