Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Śliwki zapiekane z bakaliami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Śliwki umyj, usuń pestki i wydrąż środek, uważając, by nie uszkodzić skórki. Miąższ z 4 śliwek pokrój w drobną kostkę. Orzechy, rodzynki, suszone morele i jabłka posiekaj.
    2. Pokrojony miąższ, orzechy i suszone owoce wymieszaj z miodem i ekstraktem waniliowym.
    3. Każdą ze śliwek polej sokiem jabłkowym tak, aby spłynął po skórce. Umieść w nich nadzienie i zapiekaj na blaszce wyłożonej folią aluminiową, w temperaturze 180°C przez 10-12 minut.
    4. Schłodzoną aquafabę ubij na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodaj miód.
    5. Pieczone śliwki podawaj na gorąco z pianką z aquafaby i miętą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów