Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Śliwki zapiekane z bakaliami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj, usuń pestki i wydrąż środek, uważając, by nie uszkodzić skórki. Miąższ z 4 śliwek pokrój w drobną kostkę. Orzechy, rodzynki, suszone morele i jabłka posiekaj.
  2. Pokrojony miąższ, orzechy i suszone owoce wymieszaj z miodem i ekstraktem waniliowym.
  3. Każdą ze śliwek polej sokiem jabłkowym tak, aby spłynął po skórce. Umieść w nich nadzienie i zapiekaj na blaszce wyłożonej folią aluminiową, w temperaturze 180°C przez 10-12 minut.
  4. Schłodzoną aquafabę ubij na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodaj miód.
  5. Pieczone śliwki podawaj na gorąco z pianką z aquafaby i miętą.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz