Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka w sosie śliwkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dzień wcześniej wymieszaj przyprawy z olejem i tak przygotowaną marynatą natrzyj kaczkę od środka i na zewnątrz. Włóż mięso do lodówki i pozostaw na noc.
    2. Cebule pokrój w grube plastry i wyłóż nimi naczynie żaroodporne. Umieść na nich kaczkę. Mięso piecz w temperaturze 220°C przez 40 minut. Po tym czasie podlej kaczkę wodą, zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz przez kolejne 1½ godziny.
    3. Przygotuj sos: na patelni rozpuść miód, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki owoce i krótko przesmażaj. Dodaj ocet jabłkowy i odparuj go. Następnie wrzuć masło i wymieszaj.
    4. Pieczoną kaczkę podawaj z sosem śliwkowym i ziemniakami z wody z koperkiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów