Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gryczotto z włoszczyzną, ziołami i kurczakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem, a następnie krótko przesmażaj na patelni z dodatkiem oleju.
    2. Cebulę i włoszczyznę pokrój w kostkę i przesmaż na oleju. Dodaj suchą kaszę i smaż przez chwilę. Wlej małą porcję wrzącego bulionu i podlewaj kaszę kolejnymi porcjami, aż będzie prawie miękka. Pod koniec gotowania dodaj kurczaka, pokrojone w kostkę pomidory i posiekane zioła.
    3. Na koniec do gryczotta dodaj masło i parmezan, dopraw pieprzem do smaku.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów