Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Risotto z cukinią i tuńczykiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu przez 10 min. Dodaj filet z anchois, a następnie cukinię. Duś kolejne 10 minut. Dodaj ryż i smaż kilka minut na większym ogniu, często mieszając.
    2. Następnie wlej wino i wymieszaj. Kiedy odparuje, wlej pierwszą porcję bulionu i gotuj, co jakiś czas mieszając. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej kolejną porcję bulionu –powtarzaj całą operację, aż ryż będzie miękki, co zajmie około 20 minut.
    3. Chwilę przed końcem gotowania dodaj tuńczyka, wymieszaj. Gotowe risotto zdejmij z ognia, dodaj masło, dopraw ewentualnie do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Podawaj po kilku minutach, oprószone natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów