Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Risotto z cukinią i tuńczykiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu przez 10 min. Dodaj filet z anchois, a następnie cukinię. Duś kolejne 10 minut. Dodaj ryż i smaż kilka minut na większym ogniu, często mieszając.
  2. Następnie wlej wino i wymieszaj. Kiedy odparuje, wlej pierwszą porcję bulionu i gotuj, co jakiś czas mieszając. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej kolejną porcję bulionu –powtarzaj całą operację, aż ryż będzie miękki, co zajmie około 20 minut.
  3. Chwilę przed końcem gotowania dodaj tuńczyka, wymieszaj. Gotowe risotto zdejmij z ognia, dodaj masło, dopraw ewentualnie do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Podawaj po kilku minutach, oprószone natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz