Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczone bataty z ciecierzycą i ziołowym pesto

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Bataty przetnij na pół, posmaruj oliwą, posyp solą i pieprzem. Piecz na grillu przez 20 minut, aż będą miękkie. Pod koniec pieczenia posyp je parmezanem.
    2. Kolendrę, czosnek oraz orzechy nerkowca zmiksuj na pesto. Dopraw solą i pieprzem.
    3. Ciecierzycę odsącz z wody i wymieszaj z kuminem, cynamonem, słodką papryką, skórką z limonki oraz pokrojoną w plasterki ostrą papryczką. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
    4. Na upieczone bataty połóż ciecierzycę i pesto.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów