Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pieczone bataty z ciecierzycą i ziołowym pesto

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Bataty przetnij na pół, posmaruj oliwą, posyp solą i pieprzem. Piecz na grillu przez 20 minut, aż będą miękkie. Pod koniec pieczenia posyp je parmezanem.
  2. Kolendrę, czosnek oraz orzechy nerkowca zmiksuj na pesto. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Ciecierzycę odsącz z wody i wymieszaj z kuminem, cynamonem, słodką papryką, skórką z limonki oraz pokrojoną w plasterki ostrą papryczką. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Na upieczone bataty połóż ciecierzycę i pesto.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz