Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Przekładana sałatka jajeczna z krakersami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do miski wrzuć odsączonego z oliwy tuńczyka i pokrojone suszone pomidory. Dodaj posiekany koperek, 4 łyżki majonezu i musztardę.
    2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i oddziel białka od żółtek. Białka rozdrobnij widelcem. Połowę białek wymieszaj z tuńczykiem i dopraw pastę solą, pieprzem i łyżeczką wędzonej papryki. Pozostałe białka wymieszaj z 4 łyżkami majonezu i dopraw solą i pieprzem.
    3. Na dużym talerzu ułóż 12 krakersów i każdego posmaruj pastą z tuńczyka. Następnie połóż kolejną warstwę krakersów, a na nią resztę pasty. Wyłóż ostatnią warstwę krakersów i przykryj równomiernie białkami z majonezem. Wierzch każdego krakersa posyp rozdrobnionymi żółtkami, posiekanym szczypiorkiem i wędzoną papryką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos