Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Przekładana sałatka jajeczna z krakersami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wrzuć odsączonego z oliwy tuńczyka i pokrojone suszone pomidory. Dodaj posiekany koperek, 4 łyżki majonezu i musztardę.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i oddziel białka od żółtek. Białka rozdrobnij widelcem. Połowę białek wymieszaj z tuńczykiem i dopraw pastę solą, pieprzem i łyżeczką wędzonej papryki. Pozostałe białka wymieszaj z 4 łyżkami majonezu i dopraw solą i pieprzem.
  3. Na dużym talerzu ułóż 12 krakersów i każdego posmaruj pastą z tuńczyka. Następnie połóż kolejną warstwę krakersów, a na nią resztę pasty. Wyłóż ostatnią warstwę krakersów i przykryj równomiernie białkami z majonezem. Wierzch każdego krakersa posyp rozdrobnionymi żółtkami, posiekanym szczypiorkiem i wędzoną papryką.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz