Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mazurek kokosowy z powidłami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i zagnieć je. Masa powinna być klejąca. Jeśli jest zbyt sucha, należy dodać odrobinę napoju sojowego.
  2. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia. Wilgotnymi dłońmi wylep ją ciastem, wraz z bokami, i chłodź w lodówce przez 30 minut.
  3. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 175˚C przez około 15 minut, do zarumienienia.
  4. W międzyczasie przygotuj masę kokosową: wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  5. Na ostudzony spód wyłóż powidła, a następnie masę kokosową. Udekoruj podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, małymi bezami, owocami i miętą. Ciasto schładzaj przez noc.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz