Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mazurek kokosowy z powidłami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i zagnieć je. Masa powinna być klejąca. Jeśli jest zbyt sucha, należy dodać odrobinę napoju sojowego.
    2. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia. Wilgotnymi dłońmi wylep ją ciastem, wraz z bokami, i chłodź w lodówce przez 30 minut.
    3. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 175˚C przez około 15 minut, do zarumienienia.
    4. W międzyczasie przygotuj masę kokosową: wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    5. Na ostudzony spód wyłóż powidła, a następnie masę kokosową. Udekoruj podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, małymi bezami, owocami i miętą. Ciasto schładzaj przez noc.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy