Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Przepis na tartę wytrawną

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię i bakłażana pokroić w cienkie wstążki. Sparzyć, a następnie pozawijać w ślimaczki. Kalafiora pokroić w grube plastry i przesmażyć krótko na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, do zarumienienia.
  2. Zagnieść ciasto kruche z mąki, pokrojonego na kawałeczki zimnego masła i szczypty soli. Dodać jajo i połączyć składniki w jednolitą masę. Zawinąć ciasto w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkować. Wyłożyć nim spód  i boki posmarowanej masłem formy na tartę o średnicy 24 cm. Spód podziurkować widelcem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika.
  4. Na podpieczonym spodzie układamy warzywa. Zalewamy masą jajeczną składającą się z połowy szklanki śmietany kremówki 30%, lekko ubitej mikserem, z dodatkiem 3 jaj.
  5. Do powstałej masy dosypujemy szklankę startego sera cheddar. Doprawiamy ją solą i pieprzem. Tak przygotowaną tartę na kolejne 15 min do piekarnika ustawionego na 180 stopni.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz