Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zarzuela

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mule dokładnie umyj, wyrzuć otwarte muszle. Boczek podsmaż w rondlu na złoty kolor. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek i liść laurowy. Smaż aż cebula zmięknie. Oprósz kurkumą, dodaj Chorizo, paprykę i chilli, smaż 5 min.
  2. Następnie dodaj sos tomate frito, wino i szklankę gorącej wody, gotuj 5 minut. Do sosu dodaj mieszankę owoców morza i zmielone migdały, a także sól, estragon i tymianek. Przykryj pokrywką i gotuj przez 6-7 minut.
  3. Chwilę przed końcem gotowania dodaj mule, dobrze wymieszaj. Zdejmij z ognia i dopraw sokiem z cytryny. Przed podaniem wyjmij z dania liść laurowy i gałązki tymianku oraz mule, które się nie otworzyły.
  4. Zarzuelę podawaj oprószoną natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz