Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zarzuela

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mule dokładnie umyj, wyrzuć otwarte muszle. Boczek podsmaż w rondlu na złoty kolor. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek i liść laurowy. Smaż aż cebula zmięknie. Oprósz kurkumą, dodaj Chorizo, paprykę i chilli, smaż 5 min.
    2. Następnie dodaj sos tomate frito, wino i szklankę gorącej wody, gotuj 5 minut. Do sosu dodaj mieszankę owoców morza i zmielone migdały, a także sól, estragon i tymianek. Przykryj pokrywką i gotuj przez 6-7 minut.
    3. Chwilę przed końcem gotowania dodaj mule, dobrze wymieszaj. Zdejmij z ognia i dopraw sokiem z cytryny. Przed podaniem wyjmij z dania liść laurowy i gałązki tymianku oraz mule, które się nie otworzyły.
    4. Zarzuelę podawaj oprószoną natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów