Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Bun Bo Nam Bo

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron zalej letnią wodą i odstaw na 1,5 godz. Wymieszaj imbir, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki sosu sojowego, sos sriracha, rozpuszczony olej kokosowy, 1 łyżeczkę cukru i pieprz. Powstałą marynatą natrzyj mięso i odstaw je na 30 min w chłodne miejsce. Następnie obsmaż je krótko z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj pokrywką i wstaw na 60 min do piekarnika rozgrzanego do 155°C.
  2. Upieczone mięso podziel na kawałki.
  3. Makaron odcedź, następnie wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3 min. Odcedź, przelej zimną wodą i odłóż do miski.
  4. Grzyby zalej na 30 min zimną wodą, po czym ugotuj w tej samej wodzie. Po ugotowaniu przekrój na pół, usuwając twarde końcówki. Do garnuszka wlej 250 ml wody, ocet, resztę sosu sojowego, pozostały cukier i czosnek oraz cebulę. Gotuj na małym ogniu 
ok. 20 min. Ciepłym sosem zalej makaron.
  5. Ułóż na nim mięso, dodaj kiełki, kapustę, ogórka i grzyby. Całość podawaj z chlebkiem naan posypane kolendrą i orzeszkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz