Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ciasto marchewkowe

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej z proszkiem, sodą oraz cynamonem. Odstaw. Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Powoli wlej olej. Na koniec dodaj tartą marchewkę, jabłko, wiórki, orzeszki i wymieszaj.
  2. Dodaj przesiane składniki oraz sól i mieszaj tylko do połączenia. Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę i piecz przez 30-40 minut w 170OC. Wystudzone ciasto podziel na dwie części.
  3. Śmietanę kremówkę zmiksuj z mascarpone na gęsty krem. Dodaj przesiany cukier puder i jeszcze chwilę miksuj. Marchewkę zetrzyj na grubych oczkach tarki i wmieszaj w krem.
  4. Wyłóż połowę kremu na jeden blat ciasta marchewkowego i przykryj drugim. Wierzch posmaruj drugą połową kremu. Wyrównaj i wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz