Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ryż do sushi

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Idealny ryż do sushi jest lekko klejący, ale jednocześnie ziarnkowaty.
  2. 200 g ryżu wsyp do sitka i płucz pod bieżącą wodą aż będzie spływać z sitka czysta woda, a następnie pozostaw ryż do odsączenia na ok 60 minut. Do garnka z grubym dnem wlej 250 ml wody i wsyp ryż. Przykryj pokrywką, gotuj na dużym ogniu 10 minut, a następnie na mniejszym ogniu 10 minut. Następnie odstaw na 10 minut.
  3. Ugotowany ryż przełóż do miseczki i na 10 minut przykryj mokrą ściereczką.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz