Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wołowina po burgundzku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W dużym garnku rozgrzej oliwę i masło, dodaj mięso i obsmaż je ze wszystkich stron.
    2. Następnie dodaj cebulę i marchewkę, a po chwili mąkę. Dobrze wymieszaj, po czym zalej bulionem i winem. Dodaj czosnek, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś ok. 1,5 godziny.
    3. W międzyczasie na patelni podsmaż boczek i odłóż go na talerz. Na tej samej patelni podsmaż następnie pieczarki. Pieczarki i boczek dodaj do gulaszu i duś jeszcze 30 minut.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów