Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kaczka z ziemniakami à la suédoise

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kaczkę umieść w brytfannie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz w zależności od wielkości - po 60 minut na każdy kilogram kaczki.
  2. W międzyczasie wyszoruj i osusz ziemniaki, a następnie każdy ponacinaj co 2-3 mm, uważając by nie przekroić ich do końca. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. W miseczce wymieszaj oliwę, czosnek oraz przyprawy i zioła. Powstałą mieszaniną posmaruj przy pomocy pędzelka każdy ziemniak z osobna – aby przyprawy dotarły głębiej, można nożem lekko porozchylać nacięcia.
  4. Na koniec oprósz ziemniaki solą i pieprzem i wstaw na około 40 minut do piekarnika. Upieczoną kaczkę podawaj z ziemniakami oraz sałatą z sosem winegret.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz