Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka z ziemniakami à la suédoise

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę umieść w brytfannie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz w zależności od wielkości - po 60 minut na każdy kilogram kaczki.
    2. W międzyczasie wyszoruj i osusz ziemniaki, a następnie każdy ponacinaj co 2-3 mm, uważając by nie przekroić ich do końca. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    3. W miseczce wymieszaj oliwę, czosnek oraz przyprawy i zioła. Powstałą mieszaniną posmaruj przy pomocy pędzelka każdy ziemniak z osobna – aby przyprawy dotarły głębiej, można nożem lekko porozchylać nacięcia.
    4. Na koniec oprósz ziemniaki solą i pieprzem i wstaw na około 40 minut do piekarnika. Upieczoną kaczkę podawaj z ziemniakami oraz sałatą z sosem winegret.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów